Geschiedenis

Louis: “In 1932 is mijn opa in Mierlo-Hout aan de Hoofdstraat 152 een bakkerij begonnen. Een deeg machine, een oven die met hout gestookt werd en een hoop energie en vakmanschap maakte het geheel tot een goede bakkerij die na drie generaties uit groeide tot wat het nu is.

        

Niet alleen wit-, bruin- en roggebrood, maar na al die jaren is het assortiment fors uitgebreid. Vooral op het gebied van luxe brood, meergranen brood, luxe klein brood, gevuld brood en hartige broodjes. Maar ook is in al die jaren het gebak fors toegenomen. Van een lekker koekje bij de thee, tot de mooiste kindertaarten, bruidstaarten en alles wat daar tussen zit.

Na dertig jaar heeft mijn opa het roer over gegeven aan mijn vader. Die na enkelen jaren het oude pand heeft afgebroken en heeft vervangen door een nieuwbouw.

        

In 2002 was het mijn beurt om het hele bedrijf te vervangen door een compleet nieuwe zaak. De nieuwbouw werd gebouwd achter het huidige pand, zodat wij gewoon iedere morgen de winkel vol ovenverse broden en gebakjes hadden liggen, ook tijdens de verbouwing. Bovendien werd de nieuwe winkel uitgebreid met diverse nieuwe dingen. Zoals een leuke koffie hoek en vers belegde broodjes.

        

In 2017 hebben wij ons 85 jarig jubileum gevierd! Hiervoor hadden wij een nieuw brood, waar een naam voor bedacht moest worden. Hier hebben we een actie van gemaakt en de klanten zijn met vele voorstellen gekomen. Uiteindelijk is de origineelste naam gekozen. Acacia staat voor 85 jarig jubileum.”